Externe stage

Leren werken in de praktijk, oefenen voor een echt beroep

Als jij er aan toe bent, ga je leren werken in de echte werkwereld, in een echt beroep. Je gaat dan extern stage lopen; in een bedrijf of een instelling buiten de school.

Op school zijn speciale medewerkers die zich met stages en werk bezighouden. Zij worden stagebegeleiders of jobcoaches genoemd. Zij zoeken samen met jou een externe stageplaats die het beste bij jouw talenten en passies past en ook bij de praktijkvakken die je het meest interesseren. Zij maken daarna met jou een plan met punten waar je tijdens je stage aan gaat werken. Ook helpen ze de praktijkopleiders. Dat zijn de mensen die op je stageplaats jou begeleiden en met je werken. De stagebegeleiders helpen die praktijkopleiders om jou zo goed mogelijk te leren werken. Op een manier die bij jou past.

In de loop van de tijd ga je steeds een dag meer stage lopen. Je stagebegeleider komt regelmatig bij het stagebedrijf op bezoek, om met jou en de praktijkbegeleider te bespreken hoe het gaat. Zo wordt er besproken hoe je je gedraagt, of je je kennis en vaardigheden wel voldoende kunt gebruiken. Ook kijken zij naar of de punten van het plan wel aandacht krijgen en of je wel genoeg leert. Een aantal van onze leerlingen mogen op hun externe stageplaats blijven, als ze klaar zijn met school en goed werken. Dan ben je geen stagiair meer, maar een werknemer en word je betaald voor het werk dat je doet.

 

Terug