Anthony Pents

Eerstejaarsleerling Anthony aan het woord.

Blonde haren en twinkelende helderblauwe ogen. Dat is wat als eerste opvalt aan leerling Anthony Pents uit 1B. “De basisschool gaf het advies om te gaan leren in de praktijk. Via mijn buurjongen (die ook hier op school zit) had ik al wat dingen van deze school gehoord. Samen met mijn vader ben ik hier gaan kijken.”

Anthony die - naast zijn hobby judo - thuis graag kookt, wil graag de horeca in. “Ik vond heel de school leuk'', maar het horecaplein gaf de doorslag. Ik wil graag in de keuken werken. Ik hou van gezelligheid en die is heerst in deze school ook. Gisteren was de mentor jarig en dat is gevierd met een leuke film met chips en drinken. Natuurlijk heeft de hele klas voor de meester gezongen”, grinnikt Anthony.

Naast het horecapraktijkvak ervaart Anthony ook andere vakken als leuk. “Techniek vind ik erg leuk. Maar ook vakken als Nederlands en Engels vind ik erg leuk om te leren. Ik zou mijn jongere zusje zeker zeggen dat zij ook hier op school moet komen. Tis hier gezellig, leerzaam én veilig”, aldus de vrolijke eerstejaars.

img

Terug