Onze Missie en Visie 

Op HPC Charlois werken we met veel zin en passie voor onze leerlingen: de jongeren van Rotterdam Zuid.

Missie
Op HPC Charlois werken we met veel zin en passie voor onze leerlingen: de jongeren van Rotterdam Zuid. Onze nieuwe collega deelt onze passie voor de doelgroep; je zoekt betekenisvol werk en wil graag een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van onze jongeren.

Onze nieuwe collega deelt onze werk-ethos en zet graag een stapje extra om zo een verschil te kunnen maken in het leven van onze jongeren. Onze leerlingen werken grotendeels praktisch of praktijkgericht. Vanaf jaar 2 lopen zij extern stage bij bedrijven en organisaties uit de omgeving. Deze externe stage wordt voorbereid door eerst intern stage te lopen en wordt in hogere leerjaren steeds verder uitgebreid. Na het pro gaan leerlingen grotendeels aan de slag bij een bedrijf of organisatie en HPC begeleid hen in dit proces. De voorbereiding op zelfstandig wonen, werken, leven is onze belangrijkste opdracht.

Onze leerlingen verlaten de school met diverse branchecertificaten en een pro-diploma. Een steeds groter wordend deel van onze leerlingen haalt daarbovenop ook een mbo-1 diploma en zij gaan verder leren in mbo-2. We zijn er trots op dat wij onze leerlingen op allerlei manieren een duwtje in de goede richting geven na het verlaten van de school. In een kennismakingsgesprek vertellen we graag meer over onze inzet voor leerlingen.

Visie
Op HPC Charlois denken we in kansen en mogelijkheden en is niet snel iets (te) gek. We werken vanuit een groeigerichte mind-set en leveren altijd en overal maatwerk. Dat doen we voor onze leerlingen maar zeker ook voor onze collega’s. We werken vanuit kwaliteiten en talenten en collega’s krijgen altijd de ruimte om hun eigen takenpakket vorm te geven. Want als je mag doen waar je goed in bent, is dat in ieders voordeel!

Terug