Het Praktijk College Rotterdam  (HPC) en vier Domino’s vestigingen (Spinozaweg, Blijdorp, IJsselmonde en Schiebroek) bieden sinds vorig jaar een opleiding tot pizzabakker aan. Dankzij het unieke project ‘Pizzaiolo’  leren de praktijkonderwijsleerlingen de fijne kneepjes van het vak van pizzabakker.

Zij worden in kleine groepen zowel op school als op locatie opgeleid. Deze nieuwe vakrichting zorgt ervoor dat de jongeren gegarandeerd zijn van een baan. Na het succesvol afronden van de opleiding krijgen zij een baan aangeboden om zich als pizzabakker verder te ontwikkelen binnen Domino’s.  

“Wij hebben al jaren een goede relatie met HPC. Zo lopen er regelmatig leerlingen van de school stage bij Domino’s Rotterdam. Het ontwikkelen van een speciale opleiding tot pizzabakker bij Domino’s klonk als een logische vervolgstap. Ik vind het heel leuk om de ontwikkeling van de leerlingen te zien en ook de kansen te bieden die zij wellicht anders niet krijgen”, aldus Duco Jonckheer, regiomanager van vier Domino’s vestigingen in Rotterdam.                                                               

Ellen Wesdorp, locatiedirecteur HPC Charlois voegt toe: “Inmiddels hebben de eerste leerlingen succesvol de opleiding ‘Pizzaiolo’ doorlopen. Eén van hen werkt inmiddels bij Domino’s en is zelfs bezig met een opleiding tot manager. Dat is echt fantastisch en waar we het voor doen”.  

Bieden van kansen 

Het Praktijk College Rotterdam heeft drie locaties in de stad en biedt onderwijs aan jongeren met het doel hen op te leiden tot werk. Ellen vertelt: “Deze jongeren kiezen na de middelbare school meestal niet voor een vervolgopleiding. Zodra zij 18 jaar zijn, zoeken ze vaak liever een baan die bij hen past. Het maken van een goede match tussen zijn of haar mogelijkheden en de mogelijkheden op de arbeidsplek is niet altijd eenvoudig. De huidige arbeidsmarkt eist bijvoorbeeld een hoge mate van zelfstandigheid en vakbekwaamheid. Voor jongeren is het dan soms lastig om aan al die verwachtingen te voldoen. De nauwe samenwerking met Domino’s is daarom extra waardevol. Er wordt gedacht in kansen en in mogelijkheden en zo krijgen de jongeren van het praktijkonderwijs een unieke kans op een mooie baan.” 

Terug